Búrkam ešte nie je koniec. Ďalšie sa blížia z Rakúska

Peter Minárik

K 22:45 udrelo na našom území okolo 13 000 bleskov a toto nie je konečné číslo. Ďalšie búrky sa chystajú v oblasti Viedne.

Na to, že je tretia aprílová dekáda, tak búrky dnes prinášajú poriadnu intenzitu. Detekcia bleskov Blitzortung zaznamenala zatiaľ v našej oblasti viac než 100 000 bleskových úderov. 

Z toho 26 000 udrelo v oblasti Českej republiky a 13 000 v oblasti nášho územia. Najintenzívnejšie búrky sa presúvajú Podunajskou nížinou a toto nemusí byť dnes koniec.

Búrky sa aktuálne tvoria na severe východného Slovenska, ale tu je blesková aktivita len slabá. Omnoho zaujímavejšia je situácia v Rakúsku. Západne od Viedne sa formuje niekoľko búrok, ktoré postupujú smerom na východ.

Vôbec nie je vylúčené to, že krátko okolo polnoci dorazia tieto búrky nad krajný juhozápadu do oblasti Bratislavy a okresu Dunajská Streda.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
26 °C / 8 °C
Anastázia
Zajtra
Jasno
25 °C / 8 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Polooblačno
23 °C / 7 °C
Žigmund
Piatok
Prehánky, búrky
20 °C / 7 °C
Galina
Sobota
Prehánky
20 °C / 5 °C
Florián
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 5 °C
Lesana
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd