Búrky sa už blížia. Dorazia večer v dvoch vlnách

Peter Minárik

Na mnohých miestach nášho územia máme aktuálne prevažne slnečné počasie s teplotami nad +30 °C. K našim juhozápadným hraniciam sa však už teraz blížia búrky.

Slnečné počasie, ktoré aktuálne panuje na mnohých miestach nášho územia destabilizuje atmosféru a vytvárajú sa tak vhodné podmienky pre vývoj búrky. Tie sa už teraz začínajú vytvárať v oblasti severozápadného Maďarska.

Postupne by mali tieto búrky narastať a po 17:00 by mohli doraziť nad naše územie. Táto prvá búrková vlna sa vyskytne najmä na juhu Podunajskej nížiny.

Druhá búrková vlna sa očakáva z Rakúska. Zhruba okolo 22:00 až 23:00 by búrky z Rakúska mali postúpiť do oblasti Bratislavy a Záhoria.

Ako vidieť na animácii, tak počas noci sa postupne rozšíria nad celé západné Slovensko a ustávať by mali až v ranných hodinách. To však nebude koniec. Zrážky sa rozšíria a počas nedele sa budú búrky vyskytovať na mnohých miestach nášho územia.

Búrky budú sprevádzané predovšetkým prívalovými zrážkami. Prechodne počítajte aj so zosilnením vetra.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno, búrky
24 °C / 7 °C
Žigmund
Zajtra
Prehánky
26 °C / 9 °C
Galina
Sobota
Skoro jasno
27 °C / 10 °C
Florián
Nedeľa
Skoro jasno, búrky
25 °C / 5 °C
Lesana
Pondelok
Prehánky, búrky
23 °C / 5 °C
Hermína
Utorok
Oblačno
24 °C / 6 °C
Monika
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd