Čaká nás neuveriteľne teplé počasie. Veľká noc bude LETNÁ, no potom hrozí zmena

Čaká nás neuveriteľne teplé počasie. Veľká noc bude LETNÁ, no potom hrozí zmena
Peter Minárik

Slovensko čaká doslova letná Veľká noc, akú sme tu už niekoľko rokov nemali. Počasie prinesie slnečné a mimoriadne teplé počasie, no posledné hodiny Veľkej noci môžu priniesť ďalšie, tentoraz už nebezpečné letné javy. Počasie by sa malo na konci Veľkej noci zhoršiť.

Zažívame mimoriadne teplú Veľkú noc, ktorá dvíha teploty na veľmi vysoké hodnoty. Veľký piatok prináša na Slovensko opäť teploty až nad hranicu +20 °C. Nad túto hranicu sa dostala teplota hneď na niekoľkých miestach západného Slovenska, a to je len začiatok veľmi teplého počasia.

Do Európy sa totiž bude dostávať veľmi teplý vzduch od juhu, ktorý sa bude tlačiť medzi tlakovou nížou, rozkladajúcou sa nad východným Atlantikom, a tlakovou výšou so stredom nad Ruskom.

Teploty prelomia letnú hranicu

Najteplejší by mal byť na našom území Veľkonočný víkend. Na celom území sa očakáva slnečné počasie, ktoré bude vyháňať teploty nad hranicu +20 °C. Aj na severe by mohlo byť dokonca okolo +23 °C.

 

Najteplejšie počasie sa očakáva na juhu Slovenska, kde by teploty po prvýkrát tento rok mohli prekonať letnú hranicu +25 °C.

Na Bielu sobotu by malo byť najteplejšie v okolí Štúrova či Hurbanova a práve tu by mohli teploty dosiahnuť +25 °C. Na Veľkonočnú nedeľu bude najteplejšie na východe, a to konkrétne vo Východoslovenskej nížine, kde by mohli teploty dokonca dosiahnuť hranicu +26 °C.

Na západe už v nedeľu zabráni výraznejšiemu vzostupu teplôt oblačnosť, ktorá sa tu bude nasúvať. Nezostaneme však len pri zväčšenej oblačnosti.

 

Na záver Veľkej noci hrozia búrky

Numerické modely avizujú, že na záver Veľkej noci treba na Slovensku počítať s početnými búrkami. Vysoké teploty labilizujú vzduch a blížiaci sa studený front, ktorý začne cez naše územie postupovať bude prinášať prvé a pravé letné búrky.

Predbežne to vyzerá tak, že prvé búrky sa môžu objaviť už v nedeľu na západnom Slovensku. Tieto búrky by však mali byť zatiaľ slabšie. Výraznejšia búrková aktivita sa očakáva na Veľkonočný pondelok.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
25 °C / 8 °C
Lea
Zajtra
Jasno
26 °C / 8 °C
Anastázia
Streda
Jasno
25 °C / 8 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Polooblačno
23 °C / 7 °C
Žigmund
Piatok
Prehánky, búrky
20 °C / 7 °C
Galina
Sobota
Prehánky
20 °C / 5 °C
Florián
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd