Dráma v Nemecku: Vietor strhol skákací hrad do rieky. Skončilo v nej niekoľko detí

Dráma v Nemecku: Vietor strhol skákací hrad do rieky. Skončilo v nej niekoľko detí
Dominik Cenkner

V nemeckom Magdeburgu v nedeľu poryv vetra strhol do Labe skákací hrad. V ten moment sa v ňom hralo niekoľko detí, skončili v rieke.

Deväť ľudí utrpelo ľahšie zranenie, informovala agentúra DPA. Na akcii bytového družstva, kde mali deti k dispozícii skákací hrad, bol aj stánok záchranárov.

Tí sa vďaka tomu mohli rýchlo pustiť do akcie na pomoc deťom. Veliteľ tímu zasahujúcich hasičov Ulrich Claus povedal, že celý hrad sa do Labe neponoril a časť z neho zostala na brehu.

Dve deti spadli do rieky. Celkom sa zranilo šesť detí, jeden človek prekonal psychický šok.

 

Najmenej štyri osoby záchranári odviezli do nemocnice, ďalšie ošetrili na mieste. Prípad vyšetruje polícia, ktorá si skákací hrad odviezla.

Podobný incident s tragickým koncom

Len včera sme na našom webe informovali o podobnom incidente. Narozdiel od toho z dnešného dňa, mal tento tragický koniec.

Ku tragédii došlo v meste Casa Grande v Arizone. K incidentu došlo podľa svedkov okolo piatej hodiny popoludní, v stredu 1. mája. „Niekoľko detí sa hralo v skákacom hrade, keď ho silný poryv vetra poslal do vzduchu na susedný pozemok,“ uviedla kancelária miestneho šerifa.

Dvojročného chlapca previezla sanitka do nemocnice, kde zomrel. Druhé dieťa bolo hospitalizované so zraneniami, ktoré neboli považované za život ohrozujúce.

 

Podľa dočasného vyšetrovania to vyzerá, že išlo o nehodu. Okolnosti tragédie ale polícia stále preveruje.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Búrky
23 °C / 5 °C
Viola
Zajtra
Búrky
25 °C / 5 °C
Gertrúda
Pondelok
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Utorok
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Zina
Streda
Prehánky, búrky
26 °C / 7 °C
Júlia
Štvrtok
Polooblačno
26 °C / 8 °C
Želmíra
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd