Lovci hurikánov majú vážne problémy

Ľubomír Franko

Lovci hurikánov majú vážne technické problémy z jedným z ich lietadiel známych ako Gonzo. Špecialne upravené lietadlo, ktoré dokáže letieť do hurikánu a získať dôležité informácie má podľa pilotov vážne technické nedostatky. Pri poslednej misii do hurikánu Maria im zlyhalo tesnenie na dverách do kabíny, čo spôsobilo výrazný únik kyslíku a pokles tlaku. Piloti tak boli nútení použiť kyslíkové masky. 

Technické problémy na týchto lietadlách sa riešia len ťažko, keďže sú vyrobené na zákazku. Lietadlo, ktorému zlyhalo tesnenie hlásilo niekoľko ďalších porúch len v priebehu dvoch týždňov. Zaujímavosťou je ľahostajnosť vyššie postavených, ktorí do lietadiel nechcú investovať. Lovci hurikánov pritom svojim získanými dátami dokážu zvýšiť úspešnosť predpovede hurikánu až o 20 percent.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky, búrky
25 °C / 5 °C
Lesana
Zajtra
Prehánky, búrky
23 °C / 5 °C
Hermína
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 6 °C
Monika
Streda
Prehánky
21 °C / 4 °C
Ingrida
Štvrtok
Polooblačno
23 °C / 6 °C
Roland
Piatok
Oblačno
23 °C / 4 °C
Viktória
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd