Máme pred sebou teplé jarné dni s teplotami do +22 °C. Záver víkendu však prinesie výraznú zmenu

Veronika Salayová

Pre všetkých milovníkov slnečného a teplého počasia máme dobrú správu. Slovensko má pred sebou teplý piatok a ešte teplejší víkend s teplotami nad +20 °C. K zmene počasia dôjde až v nedeľu popoludní, a táto zmena bude veľmi výrazná 

Počasie začína na Slovensku ovplyvňovať okraj tlakovej výše, ktorý na naše územie prinesie príjemné jarné počasie. Od dnešného dňa si vychutnáme slnečné počasie bez zrážok, ktoré dominovali počas celého týždňa.

Piatok bude na takmer celom Slovensku slnečný a bezoblačný, s výnimkou rána, kedy sa ešte môže objaviť nízka oblačnosť. Teploty budú stúpať k +20 °C, na severe však bude chladnejšie. 

Dáždniky nechajte doma

Dnes sa konečne zaobídeme bez dáždnika, ktorý do konca týždňa môžeme nechať doma. Po zamračených a daždivých dňoch si tak od zrážok na pár dní oddýchneme.

Čakajú nás dni plné hrejivých slnečných lúčov a presne takto si mnohí predstavujú ideálne jarné obdobie. Navyše sa blíži víkend a ten bude ako stvorený pre pobyt v prírode, záhradkárčenie či rodinnú grilovačku. 

Čaká nás slnečný jarný víkend s teplotami do +22 °C so slabým vetrom a bez zrážok. Prílev teplého vzduchu spojený s tlakovou výšou bude v nedeľu vrcholiť, pričom teploty by mohli lokálne dosiahnuť aj +23 °C.

Počas víkendu sa však môže objaviť aj prízemný mráz, ktorý sa objaví najmä na severnom a strednom Slovensku. Pozor na mráz si treba dať najmä v skorých ranných hodinách. 

Blíži sa ďalšie ochladenie

Následne začne počasie v nedeľu od západu ovplyvňovať frontálny systém spojený s tlakovou nížou, ktorý prinesie zmenu počasia. Táto zmena však bude výraznejšia, čo sa prejaví najmä prudším poklesom teplôt, ďalšími zrážkami, pričom hroziť budú aj búrky. 

Budúci týždeň tak začneme chladným počasím s početnými prehánkami aj búrkami. Opäť tak budeme musieť vytiahnuť dáždniky a prechodné vetrovky. Tento chladnejší charakter počasia zrejme pretrvá na našom území aj viac dní.

Vychutnajte si preto tieto slnečné teplé dni, lebo prelom týždňa prinesie zásadnú zmenu − na Slovensku sa opäť ochladí a čakajú nás ďalšie daždivé dni. V galérii nájdete mapky minimálnych a maximálnych teplôt na nasledujúce dni. Viac o vývoji teplôt nájdete aj v kalendári iMeteo

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno, búrky
24 °C / 7 °C
Žigmund
Zajtra
Prehánky
26 °C / 9 °C
Galina
Sobota
Skoro jasno
27 °C / 10 °C
Florián
Nedeľa
Skoro jasno, búrky
25 °C / 5 °C
Lesana
Pondelok
Prehánky, búrky
23 °C / 5 °C
Hermína
Utorok
Oblačno
24 °C / 6 °C
Monika
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd