Mimoriadnu situáciu vyhlásili už na celých Kysuciach

Kysuca Peter Minárik

Na severe neutícha sneženie. Pre očakávanú kalamitnú situáciu vyhlásili mimoriadnu situáciu ďalšie obce na severe Slovenska.

Mimoriadnu situáciu v súvislosti so snehovou kalamitou vyhlásili v utorok okresné úrady v Námestove, Čadci, Kysuckom Novom Meste a platí vo všetkých obciach týchto okresov. TASR o tom v pondelok informoval vedúci odboru krízového riadenia Okresného úradu v Žiline Ľubomír Hollý.

Doplnil, že v okrese Námestovo ide o 24 obcí, v okrese Čadca o 23 a v okrese Kysucké Nové Mesto o 14 obcí. V okrese Žilina je mimoriadna situácia v štyroch obciach, v okrese Dolný Kubín v troch, v okrese Martin tiež v troch a v okrese Ružomberok v jednej obci.

 Podľa vedúceho odboru krízového riadenia žilinského okresného úradu sa splnili predpovede o výdatnosti sneženia. "Situácia je zlá najmä v severnej časti Žilinského kraja. Pravdepodobne nasneží tých 30 centimetrov. Je to plošnejšie ako na začiatku roka, na väčšej ploche napadlo viac snehu," uviedol Hollý.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno, búrky
24 °C / 7 °C
Žigmund
Zajtra
Oblačno
25 °C / 9 °C
Galina
Sobota
Skoro jasno
25 °C / 10 °C
Florián
Nedeľa
Prehánky, búrky
25 °C / 5 °C
Lesana
Pondelok
Prehánky, búrky
23 °C / 5 °C
Hermína
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 6 °C
Monika
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd