Nasledujúce dni prinesú na celé územie slnečné počasie

Peter Minárik
Po dlhej dobe nás čaká prekrásne počasie. Síce nebude zrovna najteplejšie, ale na celom našom území zavládne jasné až polojasné počasie.

Víkendové počasie prinieslo na mnohé miesta nášho územia búrlivé počasie. Nebola núdza ani o výnimočné javy. Na Záhorí sa objavil shelf cloud a pri Štúrove zasa tromba. Nasledujúce dni si však od búrok na celom našom území oddýchneme a síce nebude zrovna najteplejšie, tak napriek tomu zavládne slnečné počasie.

Počasie začína od severu ovplyvňovať tlaková výš a takto to bude do stredy. Naša oblasť má však nevýhodné postavenie voči tlakovej výši. Po jej okraji k nám totiž bude od severovýchodu až severu prúdiť o niečo chladnejší vzduch. Tropické teploty tak zatiaľ nezažijeme a maximá sa budú pohybovať zväčša do +25°C.

Inak tomu bude v západnej Európe. Táto oblasť totiž bude na zadnej strane tlakovej výše a tak sa tu bude dostávať teplý vzduch od juhu. Teploty tu tak budú rásť až nad +25°C a prekročiť môžu aj tropickú hranicu +30°C.

V prvé dni tohto týždňa nás tak čaká jasné až polooblačné počasie. V stredu môže popoludní najmä na severe pribudnúť oblačnosť a objaviť sa môžu slabé búrky. Ďalšia séria búrok nás čaká od štvrtka.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
26 °C / 8 °C
Anastázia
Zajtra
Jasno
25 °C / 8 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Polooblačno
23 °C / 7 °C
Žigmund
Piatok
Prehánky, búrky
20 °C / 7 °C
Galina
Sobota
Prehánky
20 °C / 5 °C
Florián
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 5 °C
Lesana
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd