Silné búrky už o pár minút začnú ,,vybuchovať,,

Silné búrky už o pár minút začnú ,,vybuchovať,,
Peter Minárik

V našej oblasti sa zatiaľ vyskytujú len slabšie búrky a naďalej sa vzduch prehrieva. To všetko sa však už o pár minút začne meniť.

Nad našou oblasťou sa v týchto chvíľach vyskytuje niekoľko búrok. Najintenzívnejšia sa sformovala na česko-poľskom pohraničí a postupuje smerom do Poľska. Ďalšie slabšie búrky sa vyskytujú v Poľsku. 

Medzičasom sa však vzduch stále prehrieva a labilizuje a je len otázka času, kedy to vypukne a začnú sa tvoriť veľmi silné búrky. 

Na aktuálnom družicovom snímku už možno vidieť, že sa začína vytvárať kopovitá oblačnosť. Vidieť na ňom líniu oblačnosti na ktorej budú v nasledujúcich minútach a hodinách búrky doslova vybuchovať.

Intenzívna búrková činnosť sa očakáva predovšetkým najskôr na Morave. Najmä v centrálnej časti Poľska by mali byť búrky najsilnejšie. Očakávajú sa supercely, ktoré budú produkovať veľké krúpy a dokonca sú vhodné podmienky aj pre vznik tornáda. Služba Estofex vydala aktuálnu predpoveď s vyznačenými oblasťami, kde sa očakávajú najsilnejšie búrky.

predpoveď Estofexu
predpoveď Estofexu

V priebehu podvečerných a večerných hodín však treba s búrkami počítať aj na našom území.

Búrky by sa mali vyskytovať na severozápade Slovenska a najintenzívnejšie by stále mohli byť v oblasti Považia a Kysúc.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
26 °C / 8 °C
Anastázia
Zajtra
Jasno
25 °C / 8 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Polooblačno
23 °C / 7 °C
Žigmund
Piatok
Prehánky, búrky
20 °C / 7 °C
Galina
Sobota
Prehánky
20 °C / 5 °C
Florián
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 5 °C
Lesana
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd