Štartujú veľkonočné sviatky: Veľký piatok prinesie krásne slnečné počasie a teploty nad +20 °C

Štartujú veľkonočné sviatky: Veľký piatok prinesie krásne slnečné počasie a teploty nad +20 °C
Veronika Salayová

Dnes štartujú veľkonočné sviatky, ktoré so sebou prinášajú aj krásne slnečné a pokojné počasie. Dnes sa začína aj výraznejšie otepľovať, pričom na západe môžu teploty počas Veľkého piatku vystúpiť aj na +23 °C. 

Máme tu opäť sviatky a s nimi prichádza aj veľmi príjemné a teplé počasie, čo mnohých poteší. Tohtoročná Veľká noc bude priam ideálna, čo sa počasia týka. 

Veľký piatok, ale aj ďalšie sviatočné dni budú ako stvorené na oddych, príjemné posedenie v záhrade a tí aktívnejší sa môžu vybrať na ľahkú jarnú turistiku. 

Prúdi k nám teplý vzduch

Počasie bude priať. Za frontálnou vlnou sa k nám totiž po prednej strane rozsiahlej tlakovej níže so stredom západne od Britských ostrovov obnoví od juhozápadu prílev teplého vzduchu.

 

Tento prílev teplého vzduchu dvihne teploty výrazne vysoko. Dnes bude jasno až polojasno. Výrazné zrážky sa dnes neočakávajú, na na strednom Slovensku sa môžu objaviť slabšie prehánky.

Vietor sa mierne upokojí, aj keď lokálne bude ešte veterno a rýchlosť vetra môže v nárazoch miestami dosiahnuť 65 km/h. Aj na horách treba ešte počítať s búrlivým vetrom až víchricou.

Na západe až +23 °C

Teploty pôjdu dnes vysoko, a to od +16 do +23 °C, pričom dnes bude najteplejšie na západe Slovenska. Tu teploty poľahky prekročia hranicu +20 °C.

Na východe a severe Slovenska bude dnes o niečo chladnejšie s teplotami do +19 °C. No aj tu bude dnes jasno a slnečno.

 

Aj ďalšie sviatočné dni prinesú rovnako krásne a teplé počasie,  dokonca teploty pôjdu ešte vyššie. V sobotu a v nedeľu bude taktiež slnečno a teploty budú atakovať +25 °C. 

Už počas Bielej soboty môžeme na našom území zaznamenať prvýkrát v tomto roku pokorenie letnej hranice +25 °C. Viac o vývoji počasia na nasledujúce dni nájdete v našej predpovedi na 15 dní

 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Skoro jasno, búrky
26 °C / 7 °C
Žigmund
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd