Teploty na Slovensku budú stúpať. Na horách pozor na silný vietor o sile víchrice

Zuzana Macháčová

Teploty na Slovensku po chladnom víkende začali postupne stúpať, a tak tomu bude aj dnes. Teplé jarné počasie už klope pomaly na dvere, no slniečka si veľmi tento týždeň neužijeme. 

Nad naším územím sa stále drží oblačnosť, ktorá sa k nám dostáva vo vlhkom západnom prúdení. Zároveň nad Nemeckom a Poľskom postúpila oblačnosť studeného frontu, ktorý je spojený s hlbokou tlakovou nížou v oblasti Dánska.

Počasie u nás tento studený front dnes ovplyvní len čiastočne, pretože front sa zvlní a pred ním k nám zosilnie prílev teplého vzduchu od západu. Slovensko sa dnes dostane do teplotného pásma +9 °C až +14 °C, na severe okolo +7 °C.

Aj dnes bude v strednej Európe veľa zrážok, najviac nad Nemeckom a Českom, kam postúpi popoludní frontálna vlna, ktorá sa u nás prejaví len čiastočne.

Výstraha pred silným vetrom

Dnes platí výstraha pred silným vetrom na severe, pričom vietor môže dosahovať rýchlosť až 70 km/h. Vo vysokých polohách sa očakáva silnejší vietor, a to až o sile víchrice. 

Začne sa aj výraznejšie otepľovať, dokonca na nás môže dnes na chvíľu vykuknúť aj slniečko. Fúkať bude juhozápadný vietor rýchlosťou do 30 km/h, v nárazoch môže dosahovať 50 km/h. 

Na západe Slovenska bude dnes veľká oblačnosť, večer sa miestami môže vyskytnúť aj dážď. Teplota vystúpi na +10 °C až +14 °C. Aj stredné Slovensko čaká veľká oblačnosť a taktiež večer treba rátať s dažďom. Denná teplota vystúpi na +9 °C až +14 °C. 

Na východnom Slovensku to nebude inak. Taktiež bude prevládať veľká oblačnosť, ojedinele sa vyskytnú aj prehánky. Teplota od +10 °C do +13 °C na juhu.

Ak sa chystáte na hory,  tak ani tam nečakajte veľmi slnečné a teplé počasie. Na horách bude premenlivá, neskôr až veľká oblačnosť a večer môže aj slabo spŕchnuť. Približne od 1 500 m a vyššie budú padať snehové vločky. 

Viac o vývoji teplôt na nasledujúce dni nájdete TU

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
24 °C / 4 °C
Jarmila
Zajtra
Skoro jasno
25 °C / 8 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 8 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 8 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Občasný dážď
23 °C / 7 °C
Žigmund
Piatok
Prehánky, búrky
23 °C / 7 °C
Galina
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd