Víkendové počasie bude pomerne chladné a oblačné

Peter Minárik
Polovica augusta je za nami a pomaly sa blíži koniec leta. Ani počasie na nasledujúci víkend letné nebude a skôr zavládne jesenné počasie.
Za studeným frontom, ktorý cez naše územie postupoval v priebehu noci na štvrtok začal do našej oblasti od západu až severozápadu prúdiť chladnejší a pomerne vlhký vzduch. V takomto prúdení zostane naša oblasť aj počas celého nasledujúceho víkendu a to značí pomerne oblačné a chladné počasie.

Na našom území bude prevládať premenlivá, na severe prevažne zväčšená oblačnosť. Miestami, na severe na viacerých miestach treba počítať s prehánkami alebo s občasným dažďom. Denná teplota sa vyšplhá na +16 až +23°C a nočná poklesne na +14 až +8°C.

Počas nedele by sa zrážky mali vyskytovať už len na severe a to miestami. Na zvyšku územia by malo zavládnuť premenlivé počasie s minimom zrážok. Denné teploty vystúpia na +17 až +23°C a nočné sa stále budú pohybovať okolo hranice +10°C.

Na začiatku týždňa sa do našej oblasti rozšíri výbežok vyššieho tlaku a bude tak prevládať prevažne jasné až polooblačné počasie bez zrážok. Súčasne v teplom prúdení budú stúpať aj teploty. Počas dňa sa vyšplhajú na +22 až +28°C.
Pomerne priaznivé počasie sa črtá až do stredy, kedy by cez naše územie mal prechádzať ďalší studený front, ktorý zrejme prinesie opäť búrky.
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno, búrky
24 °C / 7 °C
Žigmund
Zajtra
Prehánky
26 °C / 9 °C
Galina
Sobota
Skoro jasno
27 °C / 10 °C
Florián
Nedeľa
Skoro jasno, búrky
25 °C / 5 °C
Lesana
Pondelok
Prehánky, búrky
23 °C / 5 °C
Hermína
Utorok
Oblačno
24 °C / 6 °C
Monika
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd