Zemetrasenie s magnitúdou 4,6: V Grécku prebieha seizmický roj. Zem sa trasie skoro stále

Zemetrasenie s magnitúdou 4,6: V Grécku prebieha seizmický roj. Zem sa trasie skoro stále
Veronika Salayová

V Grécku sa v uplynulých dňoch trasie zem čoraz častejšie. Dnes nadránom sa opäť objavilo zemetrasenie, ktoré dosiahlo magnitúdu 4,6. 

V Grécku prebieha seizmický roj. Zem sa v tejto krajine trasie v posledných dňoch čoraz častejšie. Väčšina zemetrasení dosahuje magnitúdu do 3,0 a objavujú sa aj viackrát za deň.

Z času na čas sa zem zatrasie silnejšie, tak ako napríklad aj dnes v skorých ranných hodinách. Dnes ráno Grécku došlo k silnejšiemu zemetraseniu, ktoré vystrašilo obyvateľov žijúcich v blízkosti epicentra.

Zemetrasenie s magnitúdou 4,6 zasiahlo krajinu 19 km východne od Istiaía na okraji stredného Grécka a 23 km južne od Skiátho. 

 

Silné otrasy vytrhli so spánku mnohých Grékov dnes o 5.23 h. Hypocentrum zemetrasenia bolo v hĺbke 15 km.

Otrasy bolo cítiť aj v Aténach

Zemetrasenie pocítili mnohí aj v hlavnom meste, ktoré bolo od epicentra vzdialené vyše 100 km. V súčasnosti nie sú žiadne správy o škodách na infraštruktúre či zraneniach.

Zem sa v Grécko intenzívnejšie trasie od konca marca, kedy sa seizmická aktivita na Balkáne v okolí Grécka zintenzívnila. K najsilnejšiemu zemetraseniu s magnitúdou 5,9 došlo 29. marca neďaleko ostrova Zakynthos.

Odvtedy sa zem v Grécku trasie čoraz častejšie a zdá sa, že Balkán je v týchto dňoch veľmi nepokojný. Seizmológovia sa už sériou zemetrasení v Grécku zaoberajú. 

 

Aj pred štyrmi dňami sa zem v tejto krajine zatriasla zem silnejšie, kedy epicentrum nastalo pri gréckom meste Amfilochia v západnej časti krajiny. Nočné zemetrasenie vtedy dosiahlo silu 4,5 magnitúdy.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Zamračené
22 °C / 4 °C
Svetozár
Zajtra
Búrky
20 °C / 5 °C
Gizela
Sobota
Búrky
23 °C / 5 °C
Viola
Nedeľa
Búrky
25 °C / 5 °C
Gertrúda
Pondelok
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Zina
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd