Žena si robila selfie s medveďom, ten ju uhryzol. „Myslela som si, že sa chce kamarátiť,“ uviedla

Žena si robila selfie s medveďom, ten ju uhryzol. „Myslela som si, že sa chce kamarátiť,“ uviedla
Dominik Cenkner

Sedemdesiatdvaročnú turistku Moiru Gallacherovú zo Škótska napadla medvedica počas dovolenky v Rumunsku po tom, čo sa s ňou a mláďatami pokúšala urobiť selfie. Podľa jej vlastných slov si myslela, že zviera sa s ňou chce kamarátiť.

Samica ženu, ktorá sedela v aute a vykláňala sa zo stiahnutého okienka, pohrýzla na pravej ruke. O prípade informoval spravodajský server STV News. K napadnutiu seniorky Moiry Gallacherovej došlo v pondelok po tom, čo sa spolu s kamarátkou Charmian Widdowsonovou vydala na severozápad Karpát k vodnej elektrárni Vidraru.

Ženy išli po malebnej ceste Transfagarasan, keď na nej zbadali medvede. Vodička Widdowsonová si s jedným z nich pohotovo zaobstarala selfie a pokračovali v ceste.

 

„Medveď prišiel k okienku mojej kamarátky a nebol žiadny problém. Nechal nás urobiť si fotku a odišiel. Ja som ale takú dobrú snímku nemala. Tak sme išli späť. Šelma tentoraz bola pri mojich dverách,“ načrtla napadnutá žena vo videu zdieľanom na sociálnej sieti X momenty pred útokom.

Ženy sa z útoku medveďa snáď poučili

Gallacherová kvôli fotografii stiahla okienko. „Myslela som si, že sa medvede chcú kamarátiť,“ podotkla vodička.

„Jeden ale prišiel a chcel sa dostať do auta. Pritom sa zahryzol do mojej kamarátky,“ popísala Widdowsonová.

„Videli sme medvede, mamičku s mláďaťom. Boli nádherní. Lenže všetko nebolo také veselé. Samica mala hlad a myslela si, že moja kamarátka bude jej obed,“ rozprávala.

Napadnutú ženu musela ihneď po útoku transportovať do nemocnice záchranná služba. Zranenia neboli život ohrozujúce. Šelma jej pohrýzla ruku.

 

Mohlo to ale dopadnúť oveľa horšie. „Mala som na sebe vypchatú bundu, tričko a ešte jedno tričko, čo mi zachránilo ruku. Mala som ohromné šťastie,“ dodala škótska turistka.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky, búrky
25 °C / 5 °C
Lesana
Zajtra
Prehánky, búrky
23 °C / 5 °C
Hermína
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 6 °C
Monika
Streda
Prehánky
21 °C / 4 °C
Ingrida
Štvrtok
Polooblačno
23 °C / 6 °C
Roland
Piatok
Oblačno
23 °C / 4 °C
Viktória
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd