Ženie sa k nám pásmo sneženia. Západ sa ráno ocitne pod snehom

Peter Minárik

Zima sa na Slovensko vrátila a zotrvá tu ešte niekoľko hodín. Počas nadchádzajúcich hodín nás pritom čaká príchod ďalších zrážok, ktoré prinesú aj do nížin sneženie. Ráno tak môže byť zasnežené.

Na naše územie sa vrátilo sneženie. Je to však pomerne typické aprílové počasie, no trošku netypické po nadpriemerne teplých dňoch, ktoré na začiatok apríla priniesli teploty, ktoré prekonávali hranicu +25 °C. Dnešné teploty sú aj v našom hlavnom meste zimné.

Už v priebehu dnešného dňa sa na viacerých miestach západného Slovenska vyskytovali snehové prehánky a dokonca aj búrky. Tie zasiahli aj Bratislavu, ktorá sa ocitla pod snehom, pričom ďalšia vlna zrážok nás čaká v noci.

Blíži sa pásmo sneženia

Zatiaľ čo sa na našom území vyskytujú početné prehánky, ktoré prinášajú sneženie, tak zaujímavá situácia je aktuálne v Nemecku, kde postupuje oklúzny front, ktorý je sprevádzaný výraznejšou vlnou sneženia.

Toto sneženie začne v priebehu dnešnej noci postupovať cez Česko smerom k nášmu územiu a bude sa jednať aj o výraznejšie zrážky.

Tie dnes spôsobovali problémy v Nemecku. Tu zostali mnohé oblasti pod snehom, čo výrazne komplikovalo situáciu na cestách.

Západ sa zobudí do bieleho rána

Tento oklúzny front sa v druhej polovici noci dostane aj nad naše územie, čo znamená, že sneženie zasiahne aj Slovensko. Oklúzny front by mal priniesť sneženie na mnohé miesta západného a stredného Slovenska a keďže nočné a ranné teploty budú pod bodom mrazu, tak sa bude vytvárať snehová pokrývka.

Na mnohých miestach sa tak vytvorí súvislá snehová pokrývka. Pôjde o poprašok, ktorý napadne na západe až do 5 cm na severe územia.

Prvé sneženie by malo doraziť do oblasti Záhoria okolo 4:00. Pred 5:00 sa rozsneží aj v Bratislave, v Trnave a na Považí. Následne sa sneženie bude rozširovať ďalej cez západné a stredné Slovensko.

Ráno sa tak vytvorí tenšia snehová pokrývka, ktorá však môže spôsobiť problémy v doprave, keďže veľa vodičov na západe Slovenska už prezulo na letné gumy. Na cestách preto v ranných hodinách buďte veľmi opatrní.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
26 °C / 8 °C
Anastázia
Zajtra
Jasno
25 °C / 8 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Polooblačno
23 °C / 7 °C
Žigmund
Piatok
Prehánky, búrky
20 °C / 7 °C
Galina
Sobota
Prehánky
20 °C / 5 °C
Florián
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 5 °C
Lesana
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd