Cyklón Melisa priniesol do Chorvátska extrémne zrážky

Peter Minárik
Chorvátsko má za sebou jeden z najdaždivejších dní v histórii. Silné búrky priniesli stovky milimetrov zrážok, ktoré zaliali mnohé oblasti.
Cyklón Melisa, ktorý prináša do Chorvátska veľmi nepriaznivé počasie včera sformoval výrazný búrkový systém, ktorý v priebehu rána zasiahol chorvátske pobrežie. Mimochodom tento istý systém priniesol večerné búrky aj na západné Slovensko.

Búrky prinášali silné poryvy vetra, ale najmä prudké prívalové zrážky. Tie sú doslova extrémne. Podľa údajov chorvátskych meteorológov spadlo najviac zrážok na ostrove Ista. Za 24 hodín tu zaznamenali až 294 mm zrážok, pričom len v priebehu siedmych hodín spadlo 176 litrov zrážok na 1 m2 pôdy.

Na stanici Silba zaznemaneli úhrn na úrovni 217,5 mm, čo je štvrtina z celoročného priemeru stanice. Medzi ďalšie rekordné úhrny patria stanice: Mali Lošinj s 93,5 mm, Rab s 91,9 mm a Zavižan so 74,3 mm.
Rekord zaznamenali aj na stanici v Zadare, kde za dve hodiny spadlo až 93 mm zrážok. Celodenný priemer je tu na úrovni 117 mm.
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Skoro jasno, búrky
26 °C / 7 °C
Žigmund
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd