Najbližšie dni prinesú časté prehánky a búrky

Peter Minárik
Prílev teplejšieho a vlhšieho vzduchu do našej oblasti sa postará o to, že na našom území zavládnu premenlivé dni s prehánkami a s búrkami.
Nasledujúce dni budú síce na našom území príjemné teplé, ale pripravte sa aj na nebezpečné búrky. S prehánkami a s búrkami treba počítať na viacerých miestach. Prípadné búrky by však nemali byť sprevádzane význačnými sprievodnými javmi, a tak by škody narobiť nemali.

Už dnešný deň prinesie prehánky a búrky, najmä do oblasti západného a severozápadného Slovenska. Najmenej zrážok dnes očakávame na východe. V priebehu dnešného dňa počítajte s maximálnymi teplotami na úrovni do +20°C. Na východe však môže byť aj teplejšie a teploty sa môžu vyšplhať až do +23°C.

V nasledujúcich dňoch sa charakter počasia nezmení. Nad Jadranom sa bude nachádzať oblasť tlakovej níže a okolo nej tak bude do našej oblasti od juhovýchodu prúdiť teplejší a vlhší vzduch v ktorom sa aj naďalej budú tvoriť prehánky a búrky.

Zmena v počasí, bohužiaľ k horšiemu, nastane v piatok, kedy sa tlaková níž nasunie nad alpskú oblasť a začne počasie ovplyvňovať aj u nás. Treba sa tak pripraviť na dážď.
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd