AKTUÁLNE: Nemeckom sa ženú silné búrky. Udrelo cez 35-tisíc bleskov

AKTUÁLNE: Nemeckom sa ženú silné búrky. Udrelo cez 35-tisíc bleskov
Ľubomír Franko

Zatiaľčo na Slovensku panuje relatívne kľudné počasie, na severe Talianska a v Nemecku sa vyskytujú intenzívne búrky. V Nemecku udrelo už cez 30-tisíc bleskov, zaznamenané bolo aj krupobitie či silný vietor.

Intenzívne búrky sa momentálne vyskytujú na viacerých miestach Európy. Najvýraznejšia búrková aktivita prebieha v oblasti západného Nemecka a na severe Talianska. 

Na severe Talianska sa dnes popoludní v oblasti Lago di Garda vyskytla supercela, ktorá vyprodukovala krupobitie a silnejší nárazový vietor. Búrka sa presunula ďalej na severovýchod a momentálne už stratila na intenzite. 

foto: Tornado di Italia

Podstatne výraznejšie búrky sú na západe Nemecka. Smerom na sever touto oblasťou postupujú výrazné búrkové celky, ktoré produkujú krupobitie ale aj prechodne silnejší nárazový vietor.

V búrkach sa naviac nachádza saharský prach, autá a okná tak po daždi zostávajú špinavé. V Nemecku zatiaľ udrelo okolo 40-tisíc bleskov a búrková aktivita by mala prebiehať až do noci. Aktuálnu polohu búrok môžete sledovať TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
11 °C / -5 °C
Jozef
Zajtra
Skoro jasno
14 °C / -6 °C
Víťazoslav
Štvrtok
Občasný dážď
16 °C / -2 °C
Blahoslav
Piatok
Zamračené
14 °C / 2 °C
Beňadik
Sobota
Občasný dážď
14 °C / 2 °C
Adrián
Nedeľa
Dážď
11 °C / 2 °C
Gabriel
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd