Blížia sa chladné a sychravé dni. V noci aj prízemné mrazy

Peter Minárik
Jeseň odštartovala a nasledujúce dni prinesie aj typický jesenné počasie. Pripraviť sa treba na dážď, mraky a nízke teploty.

Idylické letné počasie na našom území je už definitívne minulosťou. Žiadne predpovede neočakávajú, že by sa tento rok mohla teplota dostať ešte nad tropickú hranicu +30°C. Nič však nie je vylúčené, avšak vzhľadom na pomerne jednoznačný vývoj v nasledujúcich dňoch to skôr vyzerá na chladné a sychravé počasie. Zmierňovať sa na celom území bude aj sucho.

V nasledujúcich dňoch sa treba pripraviť na chladné počasie, pri ktorom sa ortuť teplomera bude v najteplejších lokalitách Slovenska pohybovať okolo +20°C. Výrazne chladnejšie tak bude na severe, kde by maximálne teploty nemali stúpať nad hranicu +15°C.

Počasie v našej oblasti je pod vplyvom chladnejšieho a vlhšieho severozápadného prúdenia. Studený vzduch k nám prúdi medzi tlakovou výšou nad Britskými ostrovmi a tlakovou nížou nad Pobaltím.

predpoveď teploty v hladine 850 hPa, zdroj: in-pocasie.sk

Po väčšinu budúceho týždňa treba počítať s premenlivým, prevažne oblačným počasím. Zrážky by sa mali vyskytovať predovšetkým v severnej a vo východnej polovici územia, ale s koncom budúceho týždňa ich bude pribúdať.

Nasledujúci týždeň si treba dať pozor aj na teplomilné rastliny. Ortuť teplomera totiž bude klesať a v dolinách a kotlinách sa môže vyskytovať aj prízemný mráz.

rána budú chladné, predpoveď rannej teploty

V šatníku si tak nachystajte vetrovky a svetre. Nasledujúce dni pravdepodobne na severe bude potrebné aj prekúriť domácnosť. Oteplenie sa očakáva až v druhej polovici mesiaca.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Skoro jasno, búrky
26 °C / 7 °C
Žigmund
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd