Budúci týždeň nás čaká ďalší vpád chladnejšieho vzduchu

Ľubomír Franko

Uplynulý víkend na Slovensko zavítala zima. Výraznejšie ochladenie dorazilo na celé naše územie začiatkom týždňa sme zaznamenali sneženie aj v nížinách. Následne sa oteplilo a vonku prevláda sychravé počasie. Budúci týždeň nás čaká ďalšie ochladenie a mrazy aj v oblasti nížin.

Medzi tlakovou výšou nad západným Ruskom a tlakovou nížou nad západnou Európou k nám od juhu prúdi teplejší vzduch. Pod ním sa však nachádza o niečo chladnejší vzduch, ktorý vytvára teplotnú inverziu. Teploty pod hranicou oblačnosti sú nízke a na mnohých miestach sa vyskytuje občasný dážď či mrholenie. Toto počasie bude pokračovať minimálne do konca víkendu. 

Počas začiatku nasledujúceho pracovného týždňa sa do oblasti západného Ruska presunie od severu tlaková výš. Po jej prednej strane prenikne od severovýchodu nad naše územie opäť chladný vzduch. Teploty výraznejšie klesnú, na severe očakávame celodenné mrazy a nočné teploty budú hlboko pod nulou. Teploty klesnú pod bod mrazu aj v nížinách. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd