Búrka Ariel zasiahla Grécko a ovplyvnila aj dopravu

Zuzana Macháčová

Obyvatelia severných a stredných oblastí Grécka bojujú s následkami búrky Ariel. Tá priniesla silný vietor a prívalové dažde, ktoré spôsobili záplavy. Počasie bolo také nebezpečné, že heliport na ostrove Skopelos bol zničený. Vo viacerých mestách zrušili vyučovanie. 

Začiatok decembra priniesol do Grécka veľmi nepriaznivé počasie v dôsledku búrky Ariel. Vo štvrtok lialo od skorých ranných hodín a v niektorých oblastiach spôsobilo záplavy.

Zatvorené školy, poškodené letisko

Pieria je jednou zo správnych jednotiek, ktoré boli najviac postihnuté následkami búrky. Okrem prívalových dažďov tam fúkal aj veľmi silný vietor. Úrady sa rozhodli zatvoriť školy. Podobné rozhodnutie bolo prijaté aj v iných regiónoch.

V Solúne, druhom najväčšom gréckom meste, bolo niekoľko štvrtí bez elektriny. Výpadky elektriny boli hlásené aj v niekoľkých ďalších mestách.

Na ostrove Skopelos búrka poškodila heliport, čo ovplyvnilo dopravu. Obyvatelia ostrova sa tiež sťažovali na zaplavenie ciest, domov a tovární.

Obyvatelia Grécka bojujú s následkami búrky Ariel, zdroj: Enex
Obyvatelia Grécka bojujú s následkami búrky Ariel, zdroj: Enex

Varovania pred počasím

Podľa informácií gréckych meteorológov sa búrka Ariel sformovala v okolí Talianska ako tlaková níž. V stredu sa tento jav prehnal nad Macedónskom a regiónmi ako Tesália, Sporady a Kréta. Platili aj výstrahy pred silnými zrážkami a búrkami, ktoré však zoslabli na druhý a prvý stupeň.

Búrka Ariel zasiahla Grécko, zdroj: Enex
Búrka Ariel zasiahla Grécko, zdroj: Enex

Meteorológovia varovali, že okrem dažďa sa vo vyššie položených oblastiach môžu vyskytnúť aj snehové búrky.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Skoro jasno, búrky
26 °C / 7 °C
Žigmund
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd