Búrka Christoph vyčíňa vo Walese. Evakuovaných muselo byť takmer 100 ľudí

Dominik Cenkner

Zatiaľ kým u nás panuje v podstate jarné počasie s teplotami okolo +14 °C, vo Walese bojujú s rozsiahlymi povodňami. Tie si našťastie doposiaľ nevyžiadali žiadne obete, záchranári však aj tak majú plné ruky práce.

Záchranári v uplynulých hodinách zachránili desiatky ľudí pred povodňami, ktoré spôsobila búrka Christoph. Tá vyčíňala na západe Spojeného kráľovstva, najmä vo Walese. 

Sprevádzaná bola výdatnejšími zrážkami. Tie spôsobili bleskové povodne, pred ktorými sa miestni obyvatelia nevedeli brániť.

Miestne médiá informovali o viacerých prípadoch, kedy záchranári pomohli rodinám dostať sa do bezpečia. Zachránená bola aj rodina so šesťročným dieťaťom, ktorá ostala uväznená vo svojom dome neďaleko Rossettu vo Wrexhame. 

Plné ruky práce mali aj so zachraňovaním ženy, ktorú povodeň zaskočila necelý kilometer od svojho domu. Náročná bola aj akcia, pri ktorej museli na člne pádlovať takmer kilometer, aby sa dostali cez zaplavené územie k ohrozenej rodine. 

Aj v tomto prípade však záchrana skončila šťastne. Asi 80 ľudí bolo počas povodní evakuovaných aj z domovov v Skewene. 

Waleská vláda sľúbila poskytnúť finančnú pomoc osobám postihnutým rozsiahlymi povodňami. Celkovo by malo ísť o sumu od 500 do 1000 libier na domácnosť. 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Skoro jasno, búrky
26 °C / 7 °C
Žigmund
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd