Búrky aj snehová fujavica: Divoké počasie v Grécku si vyžiadalo jednu obeť

Veronika Salayová

Búrky, povodne aj snehová fujavica udreli na Grécko v plnej sile. Divoké počasie sa prehnalo časťami Grécka, pričom sa to nezaobišlo bez smrteľnej nehody. 

Grécko zasiahla tlaková níž nazvaná Diomidis, ktoré do krajiny priniesla veľmi divoké počasie v podobe búrok, následných povodní, snehovej fujavici a silného vetra. 

Vo viacerých oblastiach na severe krajiny husto snežilo a v nižšie položených Aténach padal dážď so snehom, čo je pre hlavné mesto Grécka pomerne neobvyklé.

Do stredného a severného Grécka priniesla tlaková níž husté sneženie a veľmi nízke teploty. V horskom mestečku Ipati v obci Lamia napadlo 56 centimetrov čerstvého snehu.

Nižšie položené oblasti zaznamenali množstvo zrážok. Poveternostný systém Diomedes priniesol intenzívne búrky, ktoré zasiahli Severné Sporady a Eubóju.

Silné dažde spôsobili, že rieky sa za krátky čas rozvodnili a vyliali sa z brehov. Zrážky dokonca uvoľnili kamene, ktoré padali na cesty.

Priemerný ročný úhrn za 16 hodín

V regióne Tesália spadlo za 16 hodín 340 litrov vody na meter štvorcový. Táto hodnota zodpovedá priemerným ročným zrážkam v Aténach, hlásia meteorológovia z observatória v gréckom hlavnom meste.

Nepriaznivé počasie sa podpísali aj pod smrť jednej osoby, pričom jedna osoba je nezvestná.

Bezvládne telo muža objavili záchranári v rieke južne od mesta Serres na severe Grécka. Naďalej pritom pátrajú po žene, ktorá s ním údajne cestovala, uviedla grécka štátna televízia.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Skoro jasno, búrky
26 °C / 7 °C
Žigmund
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd