Búrky dorazia na Slovensko v noci na utorok. Budú aj intenzívne

Ľubomír Franko

Studený front momentálne prináša do oblasti Česka a alpskej oblasti početné búrky. Nad naše územie sa dostane počas pondelku a v noci na utorok prinesie búrky, ktoré môžu byť aj intenzívne.

Západne od nášho územie je počasie búrlivé. Už od dopoludňajších hodín sa v oblasti Česka, Rakúska a juhovýchodného Nemecka vyskytujú početné búrky. 

Tie sú lokálne aj intenzívne, no zatiaľ neprinášajú veľmi nebezpečné javy. Počas večera by mali naberať na intenzite a vyskytnú sa aj v ďalších oblastiach, napríklad na severe Talianska a v ďalších krajinách obklopujúcich severný Jadran.

Naše územie by front priamo zatiaľ ohroziť nemal. Výnimočne môže počas noci zapršať na krajnom západe, na zvyšku územia zatiaľ zrážky nehrozia.

Synoptická situácia v pondelok, zdroj: CHMI
Synoptická situácia v pondelok, zdroj: CHMI

V pondelok budeme najmä na západe pozorovať oblačné počasie a zrážky sa môžu objaviť aj tam. Viac zrážok ale očakávame počas noci na utorok, kedy by sa mali na západe a strede vyskytnúť aj silnejšie búrky.

Búrky by mali byť sprevádzané najmä prívalovými zrážkami, no vylúčený nie je ani silnejší nárazový vietor.

V utorok počas dňa by sa malo postupne rozpršať aj na východe, opäť pôjde prevažne o prehánky a búrky. Na západe sa medzitým vyčasí. 

Studený front tak naplno ovplyvní počasie na Slovensku až počas pondelku popoludnia a v noci na utorok. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
11 °C / -5 °C
Jozef
Zajtra
Skoro jasno
14 °C / -6 °C
Víťazoslav
Štvrtok
Občasný dážď
16 °C / -2 °C
Blahoslav
Piatok
Zamračené
14 °C / 2 °C
Beňadik
Sobota
Občasný dážď
14 °C / 2 °C
Adrián
Nedeľa
Dážď
11 °C / 2 °C
Gabriel
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd