Búrky sa blížia. Budú intenzívne a potrápia mnohé oblasti Slovenska

Peter Minárik

K nášmu územiu sa blíži studený front, ktorý sa v týchto chvíľach nachádza nad Českou republikou, Poľskom a Rakúskom, kde prináša dážď. Už o chvíľu sa však na ňom začnú tvoriť aj búrky.

Dnes nás čaká ďalšia vlna nebezpečného počasia. V priebehu dnešného dňa nás bude ovplyvňovať studený front, ktorý sa postará na viacerých miestach nášho územia a výraznú búrkovú činnosť.

Studený front začne priamo počasie na našom území ovplyvňovať už krátko popoludní. V oblasti stredného a západného Slovenska sa budú iniciovať búrky, ktoré môžu byť lokálne aj výraznejšie.

Najmenej búrok by sa malo vyskytovať v krajných západných a severozápadných okresoch, kde sa ešte nestihne vzduch dostatočne labilizovať. Tu sa očakáva predovšetkým len dážď.

Na zvyšku územia to však bude iné, keďže ešte pred studeným frontom bude vrcholiť prílev teplého vzduchu, vďaka ktorému sa môžu teploty na juhu a východe nášho územia ešte dostať až nad +30 °C.

Popoludní sa však aj tu budú objavovať búrky. Dnešné podmienky na studenom fronte prajú tvorbe nebezpečných búrok, ktoré by mohli mať aj supercelárny charakter. 

Vyskytovať sa tak okrem prívalových zrážok môžu aj silnejšie nárazy vetra, či väčšie krúpy a to predovšetkým počas búrok na juhu a východe nášho územia.

S búrkovou činnosťou počítajte až do neskorších večerných hodín. Počas noci budú zrážky postupne od západu ustávať.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd