Búrky sa dnes opäť vyskytnú. Budú výraznejšie

Peter Minárik

Nad našou oblasťou sa bude dnes rozpadať front. Ten k nám počas dnešného dňa prinesie búrky, ktoré budú aj výraznejšie.

Zatiaľ čo dnešné ráno je na našom území pokojné a stabilné, tak počas dňa bude situácia výrazne odlišná. V priebehu dňa sa najmä v horských oblastiach Slovenska začne vytvárať kopovitá oblačnosť z ktorej postupne vzniknú prehánky a búrky. Tie sa neskôr vyskytnú aj na západe. 

Dnešné prehánky a búrky však budú výraznejšie ako počas včerajšieho dňa. Nad našim územím sa totiž bude nachádzať rozpadajúci sa front.

Práve front zapríčiní prísun vlhkosti. Vlhký a teplý vzduch sa počas denného prehrievania veľmi dobre labilizuje a labilný vzduch je potom energiou pre búrky. Instabilita sa očakáva aj počas dnešného dňa a to najmä na západe a na strednom Slovensku.

A práve v týchto oblastiach by sa dnes mali vyskytovať búrky najčastejšie. Búrky dnes opäť budú sprevádzané prívalovými zrážkami a vyskytnúť sa môžu aj krúpy. 

Informácie o tom, v ktorých okresoch treba očakávať búrky si pozrite TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Skoro jasno, búrky
26 °C / 7 °C
Žigmund
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd