Búrky sú tu opäť. Začali sa tvoriť na mnohých miestach Slovenska

Peter Minárik

Vo vlhšom vzduchu sa začali na našom území opäť vytvárať prehánky a búrky. Tie sa v týchto chvíľach vyskytujú na mnohých miestach nášho územia.

Podobne ako počas včerajšieho dňa aj dnes nás čakajú početné prehánky a búrky. Výrazná prehánková činnosť sa už v týchto chvíľach vyskytuje predovšetkým na západnom a strednom Slovensku.

Prehánková činnosť už počas dnešného dňa priniesla množstvo prehánok, najmä do oblasti Oravy a Kysúc. Zrážkomerné stanice zaznamenali v oblasti Kysúc už od 10 do 15 mm zrážok.

Okrem prehánok sa však na našom území tvoria aj búrky. Búrky sa v týchto chvíľach tvoria predovšetkým v oblasti západného Slovenska, kde detekcia bleskov zaznamenala už viac ako 50 bleskov.

S pribúdajúcimi hodinami bude búrok na našom území viac. Početná prehánková a búrková činnosť sa očakáva na celom našom území. Aktuálnu polohu búrok a prehánok sledujte TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Skoro jasno, búrky
26 °C / 7 °C
Žigmund
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd