Búrky už strácajú na intenzite. V noci prinesú vytúžený dážď

Búrky už strácajú na intenzite. V noci prinesú vytúžený dážď
Ľubomír Franko

Aktuálne začínajú už búrky strácať na intenzite. Početné búrkové systémy dnes zasiahli najmä Záhorie a krajný severozápad Slovenska.

Intenzívne búrky dnes zasiahli viaceré miesta Slovenska. Postupujúci studený front ich priniesol najmä na krajný západ a severozápad. Celkovo dnes na našom území udrelo viac ako 1500 bleskov, čo je v porovnaní s Českom, kde udrelo 34-tisíc pomerne málo. Blesky dnes ale neboli hlavným sprievodným javom. Tým bol nárazový vietor, ktorý spôsobil početné škody najmä na Záhorí a v Žilinskom kraji.

Dnes už búrky silné nebudú. Studený front sa bude presúvať počas noci cez západné Slovensko, kde sa síce búrky budú vyskytovať, no budú slabšie a prinesú najmä dážď. 

Počas zajtrajšieho dňa ale hrozia ďalšie búrky. Tentokrát by mali zasiahnuť najmä východ Slovenska, mali by byť aj intenzívne a s krúpami. Viac info prinesieme počas zajtrajšieho rána.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd