Čaká nás horúci začiatok týždňa s teplotami do +30 °C. Pondelok môže byť tropický

Veronika Salayová

Máme tu nový začiatok týždňa, ktorý začne vysokými teplotami. Teploty budú atakovať hranicu +30 °C a dnešok tak môže byť druhým tropickým dňom na Slovensku.

Máme za sebou veľmi príjemný víkend, ktorý bol bez zrážok a s pomerne vysokými teplotami. Nad naším územím sa nachádzal okraj trakovej výše, ktorý priniesol vyššie teploty.

Dnes bude od severozápadu bude do našej oblasti zasahovať slabnúci výbežok tlakovej výše. Do strednej Európy však začne postupovať od západu studený front,
pred ktorým k nám vyvrcholí prílev veľmi teplého vzduchu od juhozápadu.

Pondelok tak bude veľmi teplý. Teploty sa vyšplhajú od +23 do +30 °C, pričom najteplejšie bude na juhozápade nášho územia.

Dnes v poobedňajších hodinách by na Podunajskej nížine mohli vystúpiť teploty nad +30 °C. Ak by sa tak stalo, dnešok by bol druhým tropickým dňom tohto roku. 

Prvý tropický deň bol u nás zaznamenaný vo štvrtok 12. mája, kedy v obci Blahová v okrese Dunajská Streda vystúpila teplota na rovných +32 °C, ako informoval Slovenský hydrometeorologický ústav. 

Chystá sa ďalšia zmena počasia

Dnešok bude jasný až polojasný a v poobedňajších hodinách môže oblačnosti postupne pribúdať. Vietor bude slabý a zrážky by sa dnes objaviť ešte nemali.

Iná situácia nastane počas utorka, kedy teploty oproti pondelku výraznejšie poklesnú. Do našej oblasti postúpi od západu frontálne rozhranie, ktoré prinesie ochladenie, prehánky a dážď. Ojedinele sa môžu objaviť aj búrky. 

V utorok teploty vystúpia na +24 °C a ochladenie bude citeľné. Počas stredy sa ochladí ešte viac a pridá sa aj silnejší vietor. 

Viac o vývoji počasia na ďalšie dni nájdete TU

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Skoro jasno, búrky
26 °C / 7 °C
Žigmund
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd