Čaká nás posledný teplý deň. Cez víkend sa ochladí

Veronika Sádovská

Po slnečnom týždni, kedy sa teploty pomaly šplhali k letným +30 °C, nás cez víkend čaká ochladenie aj o 15 °C. Čo prinesie studený front? 

Dnes ešte bude podobne teplo ako v posledných dňoch. Teploty v južných oblastiach západného a východného Slovenska môžu dosiahnuť aj príjemných +26 °C a viac. Čaká nás teda dopoludnia a skoro popoludní ešte teplo a slnečno.

Ochladenie príde až so studeným frontom popoludní a ochladzovať sa bude od severu. Teda na juhu územia môže byť takmer po celý deň teplo.

Studený front okrem ochladenia prinesie aj zrážky. Tie však nebudú veľmi výrazné a objavia sa len v severných okresoch Slovenska.

Počas celého víkendu u nás potrvá chladnejšie počasie. V sobotu sa oproti dnešnému dňu ochladí aj o 15 °C. Studený front však neprinesie veľa zrážok ani počas soboty a nedele.

Okrem ochladenia nás čaká aj silnejší vietor či ranné prízemné mrazy. V sobotu bude na juhovýchode ešte o niečo teplejšie a to okolo +23 °C, v nedeľu sa ochladí už aj tam.

Maximálne denné teploty v sobotu budú od +13 °C na severe územia, po +21 °C na juhozápade. V nedeľu bude ešte o niečo chladnejšie od +11 °C do +18 °C.

Ochladenie však dlho nepotrvá. Začiatkom pracovného týždňa sa znova začne otepľovať. Od stredy by mali teploty začať stúpať znova nad +25 °C.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Skoro jasno, búrky
26 °C / 7 °C
Žigmund
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd