Dnes budú atakovať teploty až +30 °C. Zajtra nás však čaká posledný letný deň

Peter Minárik

Uplynulé dni boli na našom území mimoriadne teplé a počasie prinieslo na naše územie neskoré leto. To však už čoskoro skončí a k slovu sa dostane typicky letné počasie.

Napriek tomu, že august končil skôr jesennejším charakterom počasia, tak od začiatku septembra zažívame naopak letné počasie s veľmi vysokými teplotami.

Uplynulé dni bolo počasie na našom území pod vplyvom výraznej tlakovej výše, ktorá na naše územie priniesla stabilné a veľmi teplé počasie. To sa však už čoskoro skončí, keďže v piatok sa na našom území výraznejšie ochladí.

Teploty ešte atakujú tropickú hranicu

Dnešný sviatočný deň by mal byť na Slovensku mimoriadne teplý. Maximálne teploty by sa na našom území mali šplhať až k hranici +30 °C, pričom je pravdepodobné, že v najteplejších lokalitách nášho územia môžu teploty túto hranicu aj prekonať.

Veľmi teplo bude aj počas zajtrajšieho dňa i keď pravdepodobnosť toho, že teploty budú atakovať hranicu +30 °C je veľmi malá.

Nasledujúce dva dni tak prinesú na naše územie nadpriemerne vysoké teploty, ktoré sú v porovnaní s dlhodobým normálom aj o 10 °C vyššie. Od piatka sa však všetko zmení.

Na Slovensko sa vráti jeseň

V noci zo štvrtka na piatok začne cez naše územie postupovať studený front, ktorý prinesie búrky a dážď.