Na KĽDR mieri púštny prach z Číny. Miestna vláda varuje pred koronou

Dominik Cenkner

Severná Kórea je v podstate samostatný svet vo svete. Dokázala to už nespočetne veľakrát a svojej povesti neostala nič dlžná ani v súvislosti s nasledujúcou informáciou.

Na krajinu totiž vplyvom počasia mieri tzv. „žltý prach“. Ide o pojem, ktorým sa označuje vzduch obsahujúci piesok z mongolských a čínskych púští. Ten sa v určitom ročnom období dostane nad Kórejský poloostrov.

Predstavitelia krajiny však varovali miestnych obyvateľov, že prach z Číny môže obsahovať koronavírus. V KĽDR preto platia sprísnené opatrenia.

Obyvatelia boli vyzvaní, aby pre istotu nevychádzali zo svojich domovov a krajina dokonca zakázala akékoľvek stavebné práce.

Neexistujú však žiadne dôkazy o tom, že by sezónne prachové mraky mohli súvisieť so šírením koronavírusu. KĽDR však nie je jedinou krajinou, ktorá si to myslí. Pred prachom v súvislosti s koronou varovali aj v Turkménsku.

Za zmienku tiež stojí, že v KĽDR doposiaľ nepotvrdili ani jeden prípad nákazy novým typom vírusu. Aj keď je krajina dosť izolovaná od zvyšku sveta, predsa len sa to javí ako nemožné.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Skoro jasno, búrky
26 °C / 7 °C
Žigmund
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd