Na severe je pri +10 °C poriadny odmäk. Hladiny rastú

Peter Minárik

Naše územie dnes zažíva zatiaľ najteplejší deň tohto roka. Odmäk je na celom území výrazný, čo sa prejavuje aj na hladine vodných tokov.

Od juhu sa nad naše územie dostáva teplý vzduch, ktorý prináša veľmi vysoké teploty. Tie sú naviac na severe Slovenska umocňované fénovým efektom. Sneh sa tak na severe, kde sú bohaté zásoby snehu rýchlo topí.

Najteplejšie je na západe, kde sa teploty aktuálne pohybujú aj nad +13 °C, no zaujímavý je sever. Táto oblasť patrí aktuálne do najteplejších lokalít Slovenska. Napríklad v Žiline, či v Trenčíne bolo o 15:00 až +10,4 °C, V Čadci +9,2 °C a v Liesku +8,8 °C.

Vplyvom vysokých teplôt a dnešných zrážok sa topenie snehu začína prejavovať aj na vodných hladinách, ktoré majú rastúcu tendenciu. Najprudšie rastie Kysuca. V Čadci vzrástla hladina až o 300 %.

Teplá bude aj nasledujúca noc, ktorá by mala byť na väčšine nášho územia nad nulou. Teplá bude aj nedeľa. Ochladzovať by sa malo v noci na pondelok.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Skoro jasno, búrky
26 °C / 7 °C
Žigmund
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd