Na severe poriadne prituhuje. Teplota klesla pod -10 °C

Ľubomír Franko

Po okraji tlakovej výše so stredom nad Pobaltím k nám od severu až severovýchodu začal prúdiť studený vzduch. Teploty výraznejšie klesajú.

Momentálne klesajú teploty na severe poriadne nízko. Dôvodom je prílev studeného vzduchu od severovýchodu. Ten preniká cez pohoria len ťažko, keďže je ťažší ako teplý. Momentálne sa dostal nad východné Slovensko, do Podtatranskej kotliny, na Oravu a na Kysuce, postupne však už zateká aj na Záhorie. Logicky sa tak najneskôr ochladí na juhu Slovenska.

Momentálne sú teploty poriadne nízke najmä v oblasti Tatier. V Tatranskej Javorine dosiahla teplota krátko po 18-tej hodine až -10 °C a teplota tu naďalej klesá. Pod -10 °C je už aj na Štrbskom plese a pravdepodobne aj v mnohých ďalších mrazových kotlinách.

Zajtrajšie ráno bude poriadne chladné, s teplotami od -5 do -10 °C, no cez deň sa moc neoteplí. Maximálne denné teploty vystúpia na -1 až +3 °C, na Orave, Kysuciach, Liptove a na Spiši len od -2 do -5 °C.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Skoro jasno, búrky
26 °C / 7 °C
Žigmund
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd