Na Slovensko mieria pekelné horúčavy. Teploty pôjdu až k +35 °C

Peter Minárik

Prvá tohtoročná vlna horúčav sa pomaly, ale iste blíži do našej oblasti. Táto vlna horúčav zotrvá na našom území niekoľko dní a bude vrcholiť v druhej polovici týždňa, kedy sa teploty dostanú vysoko nad +30 °C.

Dlhodobé vyhliadky naznačovali, že po teplotne podpriemerných mesiacoch apríl a máj, ktoré patrili k jedným z najchladnejších nás čaká teplotne nadpriemerné leto. Vyhliadky sa zda sa začínajú napĺňať a veľmi vysoké teploty nás čakajú už o pár dní.

Vlna horúčav však bude výrazná a rozhodne to nebudú príjemné teploty. Veď tie by sa mohli dostávať až k hranici +35 °C.

Teploty začnú pomaly stúpať

Okrem toho, že nás nadchádzajúce dni čaká teplé počasie, tak okrem toho zavládne v našej oblasti veľa Slnka. Pred nami sú tak nielen teplé, ale aj slnečné dni.

Na vine je tlaková výš, ktorá sa začne nasúvať od západu a veľmi pomaly sa bude presúvať priamo cez našu oblasť. V dôsledku presunu tejto tlakovej výše, tak na našom území zavládne slnečné počasie.

K výraznejšiemu otepľovaniu bude dochádzať od štvrtka, kedy sa naša oblasť dostane na zadnú stranu tlakovej výše a po jej zadnej strane začne do našej oblasti prúdiť veľmi teplý vzduch.

V druhej polovici týždňa až +35 °C

Teploty by deň po dni mali na našom území stúpať. Do stredy sa očakávajú maximálne teploty do +30 °C. Túto hranicu by sme mohli prekročiť len ojedinele. Iné tomu bude od štvrtka do nedele, kedy sa teploty začnú dostávať vysoko nad hranicu +30 °C a v najteplejších oblastiach nášho územia sa teploty dostanú takmer až k +35 °C.

Postupne sa začnú dvíhať aj nočné teploty. Tie sa budú spočiatku pohybovať v intervale +19 až +12 °C, na severe aj chladnejšie, no v druhej polovici týždňa sa v najteplejších oblastiach Slovenska očakávajú teploty cez +20 °C, čo dá už zabrať nášmu spánku.

Predpovede naznačujú, že vlna tropických horúčav nás čaká zrejme do nedele, kedy by ju mohli prerušiť búrky. Potom sa však príliš neochladí. Vyhliadky naznačujú, že až do konca júna nás čaká veľmi teplé počasie. Vývoj počasia deň po dni do konca júna si pozrite TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Skoro jasno, búrky
26 °C / 7 °C
Žigmund
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd