Na Slovensku sa ochladí. Cez víkend k nám prenikne arktický vzduch

Veronika Salayová

Slovensko čaká cez víkend výraznejšie ochladenie, ktoré vyvrcholí v pondelok. Čakajú nás veľmi nízke teploty, ktoré cez deň nemusia vystúpiť do plusových hodnôt. 

Od severu na naše územie v uplynulých dňoch prúdil morský arktický vzduch, ktorý najmä do severnej polovice územia priniesol intenzívne sneženie a pokles teplôt, avšak nie taký výrazný, ako nás čaká v nasledujúcich dňoch.

Dnes bude v severnej polovici  Slovenska oblačno až zamračené a objaví sa aj sneženie. V južnej polovici nášho územia bude premenlivá oblačnosť a zrážky sa cez deň očakávajú len ojedinele.

Teploty dnes nevystúpia príliš vysoko. Teploty sa budú pohybovať v rozmedzí od -8 do -1°C, v noci od -4 do -14 °C.

Zajtra sa začne situácia meniť. Od severu až severovýchodu k nám začne prúdiť studený kontinentálny arktický vzduch.

V nedeľu sa na väčšine územia zmenší oblačnosť. Teploty poklesnú ešte o niečo nižšie, cez deň sa budú teploty pohybovať od -10 do -3 °C a počas noci sa ochladí na -8 až -19 °C.

Nie je vylúčené, že na našom území zaznamenáme v noci na pondelok teplotu pod -20 °C, pričom najnižšie hodnoty môžu klesnúť aj pod -25 °C. 

Najväčšie ochladenie nás čaká v pondelok, kedy s vysokou pravdepodobnosťou zaznamenáme aj arktické dni (maximálna teplota nanajvýš -10 °C).

Studený vzduch sa však u nás dlho nezdrží a v druhej polovici budúceho týždňa sa opäť výrazne oteplí. V nižších polohách sneh s vysokou pravdepodobnosťou zmizne.

 

 

 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd