Od severu sa blížia ďalšie výrazné zrážky. Hladiny tokov ešte stúpnu

Peter Minárik

Počasie dnes v našej oblasti ovplyvňuje oklúzny front spolu s tlakovou nížou, ktorá prináša od severu na naše územie jednotlivé zrážkové vlny a ďalšia vlna na nás mieri práve v tejto chvíli.

Nedeľa je na našom území upršaná. Počasie je totiž pod vplyvom tlakovej níže okolo ktorej nad naše územie postupujú jednotlivé zrážkové vlny. 

Tie už stihli priniesť na sever Slovenska výraznejšie zrážkové úhrny. Okolie Zuberca eviduje najvyššie úhrny. Spadlo tu už 37 mm. Veľa zrážok však spadlo aj v ďalších častiach Oravy. Napríklad Oravská Polhora, či Oravice hlásia cez 35 mm.

Veľa zrážok však spadlo aj na slovensko-poľskom pohraničí. Tatranská Javorina hlási 30 mm a Červený Kláštor 24 mm. Úhrny na zvyšku nášho územia sú veľmi pestré. Zrážky sa vyskytujú predovšetkým na severných, náveterných stranách hôr a naopak, na južných stranách je málo zrážok.

Zrážky súčasne dvíhajú hladiny vodných tokov. Aktuálne je 1. povodňový stupeň na toku Belá v Liptovskom Hrádku, ale k povodňovým stupňom mieria aj prítoky Oravy. Tie síce teraz začali klesať, no ďalšie zrážky, ktoré sa blížia od severu opäť zvýšia hladiny vodných tokov. 

Zrážky, ktoré nad naše územie prichádzajú od severu prinesú ďalšie úhrny. Na severe by malo napršať od 5 mm, na náveterných stranách hôr až do 20 mm zrážok.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
11 °C / -5 °C
Jozef
Zajtra
Skoro jasno
14 °C / -6 °C
Víťazoslav
Štvrtok
Občasný dážď
16 °C / -2 °C
Blahoslav
Piatok
Zamračené
14 °C / 2 °C
Beňadik
Sobota
Občasný dážď
14 °C / 2 °C
Adrián
Nedeľa
Dážď
11 °C / 2 °C
Gabriel
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd