Od utorka začne výrazne pršať. Pršať bude až do štvrtka

Peter Minárik

Naše územie čakajú v najbližších hodinách výraznejšie zrážky, ktoré predovšetkým do oblasti severného Slovenska prinesú niekoľko desiatok milimetrov zrážok. Zaprší najmä na horách.

Pred nami je výrazná zmena počasia, ktorá rozdelí naše územie na niekoľko častí. Zatiaľ čo napríklad na západe a juhu územia bude stále príjemne teplo, tak na východe sa očakávajú búrky a na severe zavládne jesenný charakter počasia so zamračenou oblohou, výrazným dažďom a s teplotami len okolo +20 °C.

Veľa vlhkosti nad našim územím

Počasie bude v nadchádzajúcich hodinách pod vplyvom výraznej tlakovej níže, ktorá sa bude rozkladať nad východnou Európou. Okolo tejto tlakovej níže bude do našej oblasti od severu prúdiť vlhký, morský vzduch a súčasne sa bude v tejto oblasti nižšieho tlaku tiahnuť front, ktorý ovplyvní počasie najmä na severe Slovenska.

Utorok ešte s búrkami

Zmena však príde postupne. V utorok ešte na našom území očakávajte prevažne letný deň s teplotami od +25 do +30 °C. Chladnejšie môže byť len na severe a východe územia.

V týchto oblastiach sa totiž popoludní začne vytvárať kopovitá oblačnosť, ktorá opäť prinesie početné prehánky a búrky. Búrky očakávajte najmä na severe a východe, no podvečer sa môžu objaviť aj na západe územia. S príchodom podvečera však príde aj ďalšia zmena počasia.

V utorok sa rozprší

Počas utorkového večera začne totiž v oblasti severného Slovenska pršať a dážď s premenlivou intenzitou by mal pretrvávať až do štvrtkových ranných hodín.

Severné Slovensko už totiž bude vystavené vlhkému, severnému prúdeniu, ktoré prinesie výrazné zrážky. Na severe spadne do štvrtka niekoľko desiatok milimetrov zrážok. Najviac zrážok sa očakáva na severných náveterných stranách hôr, kde nie je vylúčené, že úhrny zrážok prekročia aj 100 mm zrážok. Pred nami je tak veľmi vlhké počasie.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
11 °C / -5 °C
Jozef
Zajtra
Skoro jasno
14 °C / -6 °C
Víťazoslav
Štvrtok
Občasný dážď
16 °C / -2 °C
Blahoslav
Piatok
Zamračené
14 °C / 2 °C
Beňadik
Sobota
Občasný dážď
14 °C / 2 °C
Adrián
Nedeľa
Dážď
11 °C / 2 °C
Gabriel
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd