Po orkáne zostali tisícky domácnosti bez elektriny

Ľubomír Franko

Počas noci sa Slovenskom prehnal orkán Fabienne. Tisícky domácnosti zostali bez dodávok elektrickej energie.

Orkán Fabienne sa počas noci prehnal naprieč Slovenskom. Priniesol intenzívne zrážky, no najmä silný vietor, ktorý páchal škody. Kvôli popadaným stromom zostali tisícky obyvateľov bez dodávok elektrickej energie.

Búrka v Žilinskom kraji počas noci poriadne zamestnala hasičov. Najčastejšie mali výjazdy k popadaným stromom. Polícia ráno vyzvala vodičov k zvýšenej bezpečnosti. 

Na strednom Slovensku spôsobil silný vietor v pondelok nadránom rozsiahlejšie výpadky elektrickej energie a bez prúdu je momentálne viac ako 12.000 odberných miest. V TASR o tom informoval hovorca Stredoslovenskej distribučnej (SSD), a.s., Žilina Miroslav Gejdoš.

"V týchto chvíľach sú v teréne posilnené tímy elektrikárov, ktorí vyhľadávajú konkrétne miesta porúch. Na vysokom napätí eviduje SSD 13 porúch. Bez prúdu je dokopy približne 140 distribučných trafostaníc," uviedol Gejdoš.

V okrese Banská Bystrica je dodávka elektriny prerušená v Banskej Bystrici-Uľanke a Harmanci (približne 3500 odberných miest) a Malachove (880). V okrese Čadca sú to obce Klokočov (1800), Zákopčie (1200), Vychylovka (350) a Stará Bystrica (150).

V okrese Liptovský Mikuláš sú to Liptovské Matiašovce (1100) a Jakubovany (350), v okrese Ružomberok je to Ľubochňa (350), v okrese Tvrdošín je to Trstená (1100), v okrese Námestovo je to Beňadovo (800) a v okrese Dolný Kubín je to Oravský Podzámok (600), dodal Gejdoš.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd