Po polnoci sa začne ochladzovať a na severe bude snežiť

Po polnoci sa začne ochladzovať a na severe bude snežiť
Peter Minárik

Nad našim územím sa v týchto chvíľach nachádza studený front, ktorý prináša zrážky. Tie sú snehové len vo vyšších polohách, ale po polnoci bude hranica sneženia klesať. 

V týchto chvíľach sa na viacerých miestach nášho územia vyskytuje občasný dážď. Zatiaľ najviac zrážok spadlo v oblasti severného a severozápadného Slovenska.

V noci by zrážky mali na našom území pokračovať a ustávať by mali v druhej polovici noci. 

To sa už bude nad našim územím nachádzať chladnejší vzduch, vďaka ktorému začne klesať hranica sneženia, ktorá sa v týchto chvíľach pohybuje okolo hranice 900 m n.m.

Hranica sneženia by mala postupne do rána poklesnúť na zhruba 400 m n.m. a nad touto polohou môže do rána aj pripadnúť niekoľko centimetrov.

Ako vidieť na mape, tak nový sneh sa očakáva predovšetkým na Kysuciach, či na Spiši, ale aj v oblasti hôr. V mestách ako Žilina, Ružomberok, či Liptovský Mikuláš sa zatiaľ sneženie neočakáva.

Očakávaná výška nového snehu
Očakávaná výška nového snehu

Čo sa však očakáva a s čím treba počítať je poľadovica.

Teploty totiž budú klesať pod bod mrazu a mokré vozovky začnú na severe nášho územia namŕzať, pričom sa bude vytvárať nebezpečná poľadovica.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd