Po teplom víkende sa znovu ochladí

Peter Minárik

Posledný novembrový víkend prinesie na naše územie veľa oblačnosti a najmä dnes bude aj pršať. Teploty budú na poslednú novembrovú dekádu veľmi vysoké.

Naše územie sa nachádza v teplejšom, stredomorskom prúdení. To je tak síce teplé, ale aj vlhké, čo prinášalo v uplynulých dňoch na naše územie veľa oblačnosti a aj mrholenie.

Zmena sa však čaká na začiatku týždňa, kedy teplejšie prúdenie vystrieda to chladnejšie od severovýchodu.

Víkend oblačný a upršaný

Cez víkend bude počasie na našom území pod vplyvom frontálneho rozhrania, ktoré sa bude tiahnúť aj našou oblasťou.

Toto frontálne rozhranie prinesie najmä počas dnešného dňa veľa oblačnosti a aj zrážky, ktoré nad naše územie dorazia od západu.

Zrážky v noci ustanú a počas zajtrajšieho dňa sa budú vyskytovať už len prehánky, prípadne mrholenie.

Celý víkend však bude teplý, nakoľko sa do našej oblasti bude dostávať teplejší vzduch. Teploty v porovnaní s dlhodobým normálom budú aj o 5 °C vyššie.

Ochladenie od pondelka

Teplé počasie však nevydrží dlho a už v pondelok príde k zmene. Nad Talianskom sa už počas tohto víkendu prehĺbi tlaková níž, ktorá v pondelok dorazí nad naše územie a prinesie dážď a ochladenie. 

Do našej oblasti začne po jej okraji postupne od severu zatekať studený vzduch. Teploty tak budú klesať a spolu s nimi aj hranica sneženia. 

V pondelok hranica sneženia poklesne na 1000 m n.m. a v noci na utorok by sa malo na severe rozsnežiť aj v tých najnižších polohách.

Na severe treba od utorka počítať aj s celodenným mrazom.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Skoro jasno, búrky
26 °C / 7 °C
Žigmund
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd