Počas noci spadne aj 50 mm. Toky v noci budú stúpať

Peter Minárik

Nasledujúca noc bude poriadne upršaná. Pri takomto počasí sa bude aspoň dobre spať. Niektorí však nebudú mať pokojní spánok. Výdatné dažde totiž môžu zodvihnúť vodné toky.

Počasie nad našim územím ovplyvňuje brázda nízkeho tlaku, ktorej prítomnosť sa postará o to, že počas noci nás čakajú výdatnejšie zrážky. Tie by mali zasiahnuť najmä východné Slovensko, no nevyhnú sa ani západu.

V noci by malo najvýraznejšie pršať v oblasti Vysokých Tatier a potom v okrese Kežmarok, Stará Ľubovňa a Bardejov. V týchto oblastiach by počas noci mohlo spadnúť aj viac ako 50 mm zrážok.

Výdatné zrážky však zasiahnu aj mnohé ďalšie oblasti. Na východnom Slovensku by sa úhrny zrážok mali pohybovať od 20 do 30 mm, na západe do 20 mm.

Výdatné zrážky môžu spôsobiť komplikácie predovšetkým na východnom Slovensku.

Tu pre výdatné zrážky budú stúpať hladiny vodných tokov, ktoré môžu spôsobiť aj lokálne vyliatie. Najvýraznejšiu intenzitu by mal dážď dosahovať po polnoci, kedy môže na východe pršať s intenzitou až 10 mm/24 hodín.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Skoro jasno, búrky
26 °C / 7 °C
Žigmund
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd