Počasie sa zmení popoludní. Chystajte bundy, lopaty a pršiplášte

Peter Minárik

Už o niekoľko hodín dorazí na naše územie toľko avizovaná zmena v charaktere počasia. Studený front začne počasie na našom území ovplyvňovať popoludní a prinesie k nám zimu.

Aprílové počasie prináša ďalší zvrat. Dnešná prvá polovica dňa sa ešte bude niesť v znamení prevažne oblačného a teplého počasia, ale v priebehu druhej polovice popoludnia príde avizovaná zmena o ktorú sa postará studený front, ktorý už v týchto chvíľach ovplyvňuje počasie v Nemecku, v Rakúsku, či v Česku.

Dnes popoludní príde obrat v doterajšom charaktere počasia, ktorý na našom území zotrvá až do konca tohto týždňa.

Spočiatku sa výdatne rozprší

Čo budete potrebovať ako prvé sú dáždniky a pršiplášte. Už po 15:00 sa prvé zrážky začnú objavovať v oblasti severozápadnej polovice Slovenska, pričom ojedinele sa môže vytvoriť aj búrka.

V priebehu večera a prvej polovice noci sa postupne nad severozápadnú polovicu nášho územia rozšíri výrazné zrážkové pole, ktoré prinesie výdatnejší dážď. 

Už zajtra ráno bude pršať na mnohých miestach Slovenska a to výdatnejšie.

Ochladí sa v utorok príde aj sneženie

Zajtra sa zobudíte do upršaného a veľmi chladného dňa. Zatiaľ čo dnes pôjdu ešte teploty na našom území na +14 až +20 °C, tak zajtrajšie teploty budú už len od 0 do +8 °C, na východe bude ešte o niečo teplejšie.

Postupne začne klesať hranica sneženia a tá sa zajtra popoludní bude pohybovať postupne na 400 m n.m., v noci na stredu poklesne.

Prvé problémy v stredu

Stredajšie ráno by malo priniesť prvé problémy a to hneď z niekoľkých hľadísk. Od dnešného popoludnia začne na západnom a strednom Slovensku výdatnejšie pršať, čo sa prejaví na vzostupoch vodných tokov. Napršať totiž môže až niekoľko desiatok milimetrov zrážok.

Na severe však budú aj iné problémy. Stredajšie ráno prinesie niekoľko centimetrov nového snehu a v polohách od 500 m n.m. sa môže výška nového snehu pohybovať až nad 10 cm.

Upršané a zasnežené počasie by na našom území malo pokračovať až do piatka. Ak teda nebývate v tých najnižších polohách nášho územia tak si pripravte snehové lopaty. Všetkým sa však určite zídu zimné bundy a dáždniky, či pršiplášte.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd