PRVÉ INFO: Na západe hrozia zajtra večer silné búrky

PRVÉ INFO: Na západe hrozia zajtra večer silné búrky
Ľubomír Franko

Počas zajtrajšieho dňa sa bude presúvať nad Česko a Nemecko frontálny systém. Pred ním k nám bude prúdiť veľmi teplý vzduch od juhu. Okrem vyšších teplôt ale prinesie vo večerných hodinách aj silnejšie búrky.

Počas zajtrajšieho večera sa bude v oblasti západného Česka a východného Nemecka nachádzať oblasť nízkeho tlaku vzduchu. Po jej zadnej strane začne prenikať do oblasti Nemecka chladnejší vzduch, ktorý sa nahrnie na severnú stranu Álp.


zdroj: SHMÚ

Nárast tlaku na severnej strane spôsobí, že smerom na východ začne postupovať studený vzduch v spodných vrstvách ovzdušia. Očakáva sa, že na tomto studenom fronte sa budú tvoriť v oblasti východného Rakúska výraznejšie búrky. Tie by mali byť sprevádzané krupobitím, no najmä silnejším nárazovým vetrom.

Modely sa zatiaľ jednoznačne zhodujú na tomto scenári. Búrky by mali doraziť najskôr na krajný západ a postupne by sa mali rozšíriť do Trnavského kraju, kde by mali výraznejšie strácať na intenzite. Doraziť by mali z Rakúska, prípadne južnej Moravy niekedy medzi 18:00 a 23:00.

Informáciu budeme aktualizovať počas zajtrajšieho dňa. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd