Silná poľadovica uzatvára cesty. V týchto lokalitách si dajte pozor

Veronika Salayová

Počas noci dážď na mnohých miestach Slovenska namŕzal. Najhoršia situácia je aktuálne na severe a severovýchode Slovenska, kde sa tvorí veľmi silná poľadovica. 

Výdatné dažďové zrážky sa počas noci prehnali Slovenskom a tieto zrážky začali na cestách a povrchoch namŕzať. Mnohé vozovky sa premenili na čisté klzisko.

Dnešné ráno sa nesie v znamení poľadovice, pričom veľkú dávku opatrnosti by mali mať vodiči severného a severovýchodného Slovenska. 

V severnej polovici stredného a miestami na východnom Slovensku padajú mrznúce zrážky, ktoré na vozovke namŕzajú. 

Podľa správy ciest sa silná poľadovica tvorí na cestách východného Slovenka, a to hlavne na jeho severnej polovici, ale aj v oblastiach Kysuce a Orava.

Poľadovicu hlásia aj v okresoch Ružomberok, Liptovský Mikuláš a na horských prechodoch Branisko, Vernár, Pusté Pole, Klenov, Štós a Huty. 

Polícia uzatvára a obmedzuje premávku na niektorých cestách z dôvodu poľadovice. Na ceste Spišská Nová Ves- Smižany- Spišský Štvrtok je prejazd obmedzený.

Cesta v úseku Liptovská Teplička - Vikartovce a v úseku Štrba - Šuňava je aktuálne pre poľadovicu uzavretá. Uzavretá je aj diaľnica D3 v 44,5 km smer Svrčinovec z dôvodu zakliesnenia vozidiel v zákrute.

Pre vozidlá nad 3,5 t je uzatvorený aj horský prechod Dobšiná a úsek cesty Dedinky - Ostrá Skala. Do odvolanie je uzatvorený aj most cez rieku Moravu a cesta v Moravskom Svätom Jáne smerom do Rakúska, a to z dôvodu vysokej hladiny rieky Moravy a zaplavenia cesty III/1144.

Pozor si treba dať aj na silný dážď s dohľadnosťou do 100 m, ktorá sa vyskytuje v oblastiach Čertovice, Banskej Štiavnice, Žiaru nad Hronom, Nitry, Trnavy a medzi Košicami a hranicami s Maďarskom.

Na výjazdoch sú už aj hasiči, a to kvôli dopravným nehodám a popadaným stromom. V Prešovskom kraji už mali hasiči od rána 10 výjazdov. 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd