Silné búrky sa presúvajú ďalej. Niekde zaplavovali

Peter Minárik

Pre postupujúci studený front, na čele ktorého sa tvoria búrky je typické, že nie do všetkých oblastí prinesie rovnomerné zrážky. Dnes sa vyskytli oblasti, kde v jednej dedine nepadla ani kvapka a v druhej voda zaplavovala.

Studený front, na čele ktorého sa tvoria búrky sa aktuálne presúva ďalej smerom k juhovýchodu. Búrky a zrážky má pred sebou ešte juh a východ Slovenska.

Búrky zaplavovali

Dnešné búrky zanechali za sebou aj niekoľko zaplavených lokalít. Najintenzívnejšia búrka sa prehnala Čadcou a okolím. Hasiči majú plné ruky práce.

Úhrn zrážok je však ťažké odhadnúť, nakoľko búrka bola stacionárna a vypršala sa najmä v oblasti hôr, kde sa nenachádza zrážkomerná stanica.

Búrky prinášali lokálne prudké dažde aj do ďalších oblastí Slovenska. Najviac napršalo v obci Vyšná Slaná a to až 35 mm.

Problémy spôsobila búrka aj v Púchove, kde zaplavila podjazdy.

Na mape môžete vidieť v ktorých oblastiach sa dnes už vyskytli búrky. Celkovo udrelo už viac ako 15 000 bleskov.

Búrka sa presúvajú ďalej

Studený front postupuje ďalej smerom nad východné a južné Slovensko, kde sa búrok a zrážok dočkajú v nasledujúcich minútach.

Za frontom je síce chladnejšie, no súčasne je vysoká vlhkosť a vykúkajú aj slnečné lúče. Dochádza tak k ďalšiemu prehrievaniu vzduchu a jeho labilizácii. Najmä v oblasti hôr, tak ešte môžu vznikať búrky aj v oblastiach, kde sa dnes už vyskytli.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd