Sneženie zastavilo dopravu medzi Talianskom a Rakúskom

Brenner Peter Minárik

Premávka na talianskej diaľnici A22, vedúcej k Brennerskému priesmyku na hranici s Rakúskom, bola v sobotu prerušená v oboch smeroch pre silné sneženie a lavínové nebezpečenstvo. Neprejazdná je taktiež súbežná štátna cesta a železničná trať, informovala tlačová agentúra APA.

Medzi mestom Vipiteno (Sterzing) a Brennerským priesmykom spadla na cestu lavína, stalo sa to však v čase, keď už bola uzavretá. Dopoludnia sa na diaľnici A22 vytvorila 12-kilometrová kolóna a niektoré nákladné vozidlá zostali uviaznuté.

Pre lavínové nebezpečenstvo boli v danej oblasti uzavreté aj ďalšie priesmyky.

Silné sneženie narušilo železničnú dopravu v celom regióne Tridentsko-Horná Adiža. Z rakúskej strany je trať k Brennerskému priesmyku takisto neprejazdná a diaľkové rýchliky premávajú len po Innsbruck.

V noci na sobotu napadlo v niektorých častiach Tridentska-Hornej Adiže až 80 centimetrov nového snehu. Vzhľadom na súčasný nárast teploty vzduchu vzniklo vysoké lavínové nebezpečenstvo. V zasiahnutej oblasti vyhlásil druhý najvyšší, štvrtý stupeň výstrahy pred lavínami. Meteorológovia však predpokladajú, že v nasledujúcich dňoch sa situácia zlepší.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Skoro jasno, búrky
26 °C / 7 °C
Žigmund
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd