Sobota prinesie opäť intenzívne búrky

Peter Minárik

Na silné búrky sa treba pripraviť aj počas soboty. Naša oblasť sa totiž bude nachádzať v teplom a vlhkom vzduchu, ktorý zabezpečuje výšková tlaková níž nad našou oblasťou. 

Horám sa počas víkendu radšej vyhnite a pozor si dajte najmä počas popoludnia. Už predpoludním sa začne v teplom vzduchu tvoriť kopovitá oblačnosť, ktorá postupne opäť prinesie na mnohé miesta nášho územia búrky, ktoré budú naviazané najmä na orografiu.

Početné búrky budú opäť stacionárne, čo znamená, že sa budú pohybovať veľmi pomaly a neustále sa budú generovať nové a nové búrkové bunky. Riziko stacionárnych búrok spočíva v intenzívnych prívalových zrážkach. 

To vidieť aj na mape očakávaných zrážkových úhrnov počas soboty.

Opäť tak zaznamenáme miesta s výskytom prívalového dažďa. V jadrách jednotlivých búrkových buniek sa môžu vyskytovať aj krúpy. Priebežné informácie o situácii vo Vašom okrese sledujte TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Skoro jasno, búrky
26 °C / 7 °C
Žigmund
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd