Teploty vystúpia k hranici +25°C. Vo štvrtok sa však mierne ochladí

Peter Minárik
Uplynulé dni sa nesú v znamení slnečného a teplého počasia. Také bude ešte aj dnes, no vo štvrtok sa mierne ochladí.

Teploty v našej oblasti stúpajú veľmi vysoko. Počas včerajšieho dňa dosiahli teploty nové rekordy, kedy sa popoludňajšie teploty v našej oblasti pohybovali až o viac ako 10°C nad úrovňou dlhodobého priemeru.

Na našom území bolo včera najteplejšie v Gelnici, kde sa teplota dostala až na +23,4°C. Denné teplotné rekordy padali aj u našich západných susedov. Denný teplotný rekord v Českej republike spadol na 76 zo 142 meracích staníc. Teplé počasie prechodne vyvrcholí v priebehu stredy. Vo štvrtok sa totiž prechodne ochladí.

Teploty dnes až k +25°C

Počasie na našom území je aktuálne pod vplyvom rozsiahlej oblasti vysokého tlaku vzduchu. Súčasne sa k nám dostáva teplý vzduch. Jeho príliv vyvrcholí počas dnešného dňa. Na našom území sa očakávajú teploty od +18 až do +24°C. Nemožno však vylúčiť, že sa teploty vyšplhajú až na hranicu +25°C.

Pri pohľade na mapku teplotných anomálii, tak vidieť, že dnešný deň sa očakáva aj o 12°C teplejší ako je na súčasnú ročnú dobu bežné. Dnes tak môžu padať denné teplotné rekordy.

Vo štvrtok sa prechodne ochladí

Počas štvrtku počasie na našom území ovplyvní studený front, ktorý sa bude tiahnúť cez centrálne Poľsko. Do našej oblasti tak prenikne o niečo chladnejší vzduch od severu.

Zajtrajšie maximálne teploty sa budú pohybovať od +13 do +18°C, ale na severe bude len od +9 do +14°C. Napriek ochladeniu aj zajtrajší deň bude v porovnaní s dlhodobým priemerom teplotne nadpriemerný.

Ochladenie však vydrží len zopár dni. Už v piatok sa do našej oblasti obnoví prílev teplejšieho vzduchu od juhu a ten by mal byť ešte teplejší, ako k nám prúdil uplynulé dni. Teploty sa tak v najteplejších oblastiach budú opäť pohybovať až okolo +25°C.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Skoro jasno, búrky
26 °C / 7 °C
Žigmund
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd