Uprostred týždňa sa začne počasie kaziť

Peter Minárik
Počasie na našom území je stále pod vplyvom oblasti vyššieho tlaku. Tá k nám stále prináša pomerne pokojné počasie.
Zatiaľ čo v našej oblasti ako aj v oblastiach východnej Európy prevláda stabilné počasie, ktoré je spôsobené usadením tlakovej výše, tak na západe Európy majú opačné starosti. Niekoľko dní sa tu už rozkladá oblasť nižšieho tlaku, ktorá prináša nepriaznivé počasie. Uplynulý týždeň sa napríklad na Britských ostrovoch vyskytlo tornádo, na juhu Nórska bojujú so zusuvom pôdy a so záplavami a sever Talianska bičujú silné búrky.

Na našom území bude na začiatku tohto týždňa naďalej prevládať v celku stabilné počasie. Teploty by sa stále mali udržiavať okolo hranice +20°C, ale postupne bude na našom území oblačnosť pribúdať. Zhoršenie počasia sa očakáva v druhej polovici týždňa.
Vo štvrtok a v piatok by na našom území malo zavládnuť oblačné až zamračené počasie so zrážkami, ktoré sa vyskytnú najmä na severe. Pri takomto počasí teploty spadnú pod +20°C.

Zatiaľ čo záver pracovného týždňa by nemal byť priaznivý, tak vykompenzovať by to mal pekný víkend, ktorý sa podľa vyhliadok črtá
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Skoro jasno, búrky
26 °C / 7 °C
Žigmund
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd